Thursday, February 2, 2012

me is me..

Posted by Nur Athirah.. :) at 10:05 PM 2 comments

Assalamualaikum... :)

hello! salam ceria ye semua. waaahhhh.. lamenye tak update my diary nihh..
quite busy lahh kawankawan.. heee

perkembangan terbaru? hmmm,, buat masa nih sume berkembang dengan baik dan jayanye.. jhyeeeahhh..
hahaha..
 no lahh.. alhamdulillah.. that's only one word i can say to everything that happened to me.
semua tu nanti insyaallah akan jadi warna terbaik dalam kanvas kehidupan saya..

ok, first of all saya nak tanya, suka tak kalau segalanye pasal anda ditiru oleh orang lain?
yupp, SEGALANYA.
dari cara berpakaian, berkomunikasi dan lainlain lahh..
suka tak?

kalau tanya saya, saya suka.. 
but
jangan melampau ok?
terasa jugak. macam dia nak perli pun ade bila segala2nya pasal kita dia ikut,
baik, buruk..
semualah..
  
ikut yang baikbaik sudah lah ye sis! tak mau ikut yang tak baik tak baik tu.
nama pun manusia kan.. mana ada yang sempurna..
apa yang boleh kita buat ialah berusaha untuk mencapai tahap kesempurnaan dalam hidup kita.

tak salah kita admire orang, tapi jangan lahh sampai taksub sangat.
biar berpada pada. ok? 

kalau sampai orang lain boleh nampak sangat yang kita cuba tiru orang tu, tu kan ke namanya macam membodohkan diri sendiri. betul tak? haihh.. 
kesian.
that's only i can say.

sebenarnya, setiap orang ada kelebihan masingmasing,
jangan terlampau memandang rendah pada kemampuan diri ye kawankawan.
cuba tonjolkan kelebihan dalam diri kita.
insyaallah, kalau kelebihan tu kearah kebaikan, orang akan terima..
ubah apa yang perlu,
jadikan seseorang tu sebagai role model je, bukannye bermaksud kita perlu tiru segala2nya pasal dia..
jadikan dia sebagai 'pembaris' dalam hidup kita.
maksudnye?
cuba hayati dan renungkan ye. bole faham punya.
tak faham jugak bole tanya ye. hee

kadangkadang role model kita pun tak betul jugak.
macam saya cakap sebelum nih, sama2 tak sempurna.
cuma mungkin cara awak terima ketidaksempurnaan dalam diri awak tu lain sikit dari dia.

saya buat entri nih bukan sebab nak cakap yang saya nih sempurna bagai..
cuma sekadar berkongsi pandangan buat renungan kita bersama. 
kadangkadang kan bende2 macam nih kita terlepas pandang. 
so, da jadi tugas sesama manusia untuk saling ingat mengingati.

saya nasihatkan diri saya dan semua pembaca ye..
be yourself. be proud with whatever you have now. but jangan sampai bongkak dan riak ye, kang Allah tarik nikmat tu semua, menyesal tak berkesudahan pulak. terima ketidaksempurnaan kita dari sudut pandangan yang berbeza.
dari situ kita akan lebih menghargai diri kita seadanya.







thanks for reading, may Allah bless us always, insyaallah!







 

apple_pie Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea