Sunday, November 13, 2011

Nak bagi ape ek?

Posted by Nur Athirah.. :) at 9:21 PM 0 comments
Assalamualaikum kepada sume pembaca..
blogger ataupun pembaca biase..
jangan malu atau segan untuk membaca.. 
teruskan membaca seperti biase..


lol.. saje je  pantun tu.. ;)


ok.. lets begin..
bhahahaa.. da macam nak start rancangan ape je..


tadi.. time duduk2 nan adek2 kat uma nih..
*untunglahh cuti kan
then terus je on9 sambil chit chat nan dowg..
bile je saya on fb.. tetibe i got 1 message dari 1 roomate saya nih..
mesej tu berbunyi cam nih..


"Athirah, sorry x bgth awal.. td kt pergi kms.. tp time tu menteri tak dtg lagi..hehehe.. tp nanti tgk lah kat tv.. tv3 pun ade td.. smalam kt gi kms juga bukan untuk jadi sukarelawan tp urusan berhenti matriks. kt dpt sambung belajar kat uitm arau dalam course accounting info sys. minggu dpn kita daftar.. sedih nak bght thirah sbnrnya coz kt dah anggap thirah cam "kak long" kt kat bilk..hehe n thirah org yg first kt jumpa kat kms.. serius kt takkan lupakan thirah =)


saya terus je tergamam..
what?
berhenti?
*ye athirah, da terang lagi bersuluh dye ckp nak berenti.


waaaa... hilang lagi kawan saya..
mostly ramai kot kawan2 saya kat matriks tu berenti..
macam2 alasan dowg..
 ade yang cakap susahlah..
laju sangat lahh..
tak bole bawak lahh..
and macam2 alasan lagi..
dan tak lupe jugak ade yang mak tak relakan terus belajar kat situ..


btw, sebenarnye tu sume bergantung pada diri kite kan..
ehh, lari lagi dari topik..


act, sebelum cuti hari tu, saya and roomate saya plan nak wat surprise party untuk salah sorg roomate saya..
hmm.. faham tak ayat tu?
macam tak je.. hehe.. ok2.. lets make it simple..


dalam bilik saya, ade 4 orang.. 
jiha, mia, dayah and saya..


nak dijadikan cerita..
26/11 nih besday jiha..
sebelum cuti hari tu, saya, mia n dayah da wat planning macam mne nak wat surprise party tu 
and tong2 aka share duet nak belikan jiha beg yang dia impikan sangat2 tu..
beg tu plak sikit punye mahal


alih2 skang nih dayah plak nak pindah.. 
so, sikit sebanyak agak ruin lahh planning tu..
tak mampu kot nak tanggung harge beg tu berdue...
bhaha..
tapi tak salahkan dayah pun dalam hal nih..
saya bersyukur sangat sebab dia dapat coz yang dia nak sangat2 tu,,
hope you success ok my dear..


so sekarang nih really need all of you punye opinion..
ape agaknye best gift yang bole saya bagi ek kat kawan saya tu?


Nak bagi dia beg tu, den tau den takkan mampu punyo..
nak bagi tiket2 wayang nih rasenye dia bukanlah orang yang sukekan movie kat wayang nih..
nak bagi sebakul makanan yang dia suke rsenye cam tak affordable je..
sebabnye dia sukakan coklat dari over the sea 


bagi pakej pergi spa?
bhahaha.. tak sesuai kot..
sebab dia cakap
"ehh. kite nih gunting rambut pun tak pernah kat salon tau, sume mak kite yang wat"
=.="


ingat nak kasi dia perfume, 
tapi sepanjang saya sebilik nan dia tak pernah tengok dia pakai perfume pun..
dia pakai bedak baby je, tapi bau dia..
perggghhh..
harum 1 bilik...
dan saya tau dia tak berapa suka perfume2 bagai nih..


framekan gambar kiteowg?
bhahahaha..
malangnye 1 pun takde..









bagi lah idea awak.. :)




lovely notes: hey dude! your birthday today.. happy birthday! here's wishing you success and happiness today and always.. may Allah bless you.

Thursday, November 10, 2011

secret admirer!

Posted by Nur Athirah.. :) at 7:10 PM 4 comments
Assalamualaikum :)

wahai kawan2 sekalian, ape kabar?
saya?
alhamdulillah sihat.
*bende ade ke owg tanye?

Sepanjang kawan2 hidup kat dunia kan, pernah tak minat kat somebody?
kalau tanye saya, honestly pernah. 
pernah jugak lah ade pengalaman ade secret admirer nih..

bagi saya kan, secret admirer nih maksudnye owg yang minat kat kita n amik decision untuk tunjukkan minat dye kat kita tanpe berani untuk berterus terang tentang diri dye,
*mungkin bagi kawan2 lain pulak maksudnye kan.

ok, now nak share antare taktik yang mungkin akan digunapakai oleh si secret admirer kepada orang yang dye suke.

err yang pertame...
dye akan gunekan delivery service untuk bagi apa2 yang dye nak bagi kat kita selalunye bunga lahh.. mungkin jugak dye akan bagi sendiri bende tu time yang sesuai..*time dye rase kte tak perasan n takde orang perasan.

2nd aka kedue,
dye akan hantar mesej kat kte. tak kisah lah maybe secare on9, fon atau ape saje..tapi yang pasti kte takkan dapat kesan sape dye nan mudahnye..mesej yang dye bagi plak memang sweett beb! tapi kalau dapat peminat yang fanatik tu mungkin mesej dye agak menakutkan...

ke3
kalau lah secret admirer nih dalam kalangan kawan2 kte atau seseorang yang berhampiran dengan kte, lagi susah nak detect..
sebabnye, dah sah2 kte takkan syak orang sekeliling kte.. lagi2 kawan baek kte. 
memang takkan masuk langsung lah dalam list wanted tu kan?

bile da sampai time dye da ready nak bagitau kat kte sape dye, barulah dye akan bagi klu skit. cm tandatangan ke, tulisan dye ke or pape lahh yang bole wat kte detect sape dye

err,saje2 je share bende nih.. takde kene mgene nan sape2 pn antare hidup dan mati.



lovely notes: keep your fear yourself, but share your courage with others, :)



Tuesday, November 8, 2011

i'm sorry!

Posted by Nur Athirah.. :) at 7:06 PM 0 comments
Assalamualaikum.

Yupp.. Sekarang sume student mane2 matrikulasi kat Malaysia nih sedang bercuti. Yeay! 
But for those yang join KAKOM tu memang tak cuti leerrr..
Ehh, bukan tak cuti langsung, diorang cuti jugak tapi bape hari jelah.
Yang tak join KAKOM cam saya nih bole lah rileks2 selama 2 weeks sebelum start kembali sem 2..
Tahun ni KAKOM wat kat kolej saya.
Nak tau kat mane?
Kolej Matrikulasi Selangor. :)

Sorry sebab sampai sekarang saya masih tak mampu nak lupakan awak.
*walaupun saya da cuba sehabis daya*

Tapi, saya da kembali wake up. Cuba belajar hidup tanpa awak.
Dan terima hakikat yang awak memang tak ditakdirkan untuk saya.

Saya akan cuba untuk tak pedulikan langsung kewujudan awak, sampai saya betul2 kuat untuk amik tau pasal awak.

Kepada awak yang saya maksudkan, ingat! Jangan sesekali awak ulang lagi kesilapan awak pada saya kat perempuan lain ye.
Sebab awak sendiri pun tak kan mampu untuk tanggung segala apa yang saya rasa sekarang.
Ingat hukum karma.
What comes around goes around
or 
what u give is what you get.

Saya tak penah doakan yang tak baik untuk awak.
Always pray for your happiness.
Even,
mungkin awak langsung tak fikirkan pasal saya
sebab da berbahagia dengan si dia.
Yang jauh lagi baik dari saya.

Kepada awak.
Ingat, sekali awak da ludah, awak jangan jilat balik.
Macam tu jugak dengan saya.
Sekali awak da lepaskan saya, jangan pernah berharap untuk kembali pada saya.

:D

*LOVE*:don't come back to me. don't come back at all :)

Monday, November 7, 2011

thank you so much!! huh!

Posted by Nur Athirah.. :) at 3:27 AM 0 comments
Assalamualaikum..

nice to meet you again. 

kawan2.. hari ini saya nak share cite pasal saya.
nak tau tak?
tak nk?
plezz, tekan je pangkah kat atas tu.
nk tau?
just continue reading ok?
hee..

yup.. saya baru je 1 month ditinggalkan oleh someone.
what? sedih? of course i do.
but, hari ini saya bukan lah nak sangat pun share cerita tu kat sini.
let me myself only know about it ok?

sebenarnye, saya nak cerita macam mana saya bole wake upp balik selepas nightmare tu.
yupp, i believe. there must be one of you out there yang da penah rase, sedang merasakannye or belum penah rase kan?

bagi yang penah rase, mungkin ape yang saya nak share nih maybe penah jugak awak buat kan?
its just maybe.
bagi yang sedang merasakannye tu, bagus. this is one way to get know how to gain your spirit back.
bagi yang belum penah rasekan tu, saya doakan agar awak, awak and awak takkan penah rase ape yang da saya rase. amin..

1. lepas break up, selalunye kita suke sembunyi2 and taknak jumpa nan sape2 pun kan. kita rase down giler2. tapi ade jugak yang amik tindakan yang sebaliknye. dia tak suke keseorangan, dan buat ape pun kerja just to make them busy so that they would not feel alone. so, awak pilihlah mane2 satu dari method tu yang awak rase work better untuk awak. Tapi ingat, jangan sesekali buat perkare2 di luar normal. hee

2. selalunye, sokongan dari family dan kawan2 baik kita mampu untuk membuatkan kita recover lebih cepat berbanding sokongan dari diri sendiri. Tak mustahil jugak family dan kawan2 kita tu akan suruh je kita cari yang lain. Betul, niat family dan kawan2 kita tu memang baik, tapi hanya kita yang boleh menentukan bila masa yang sesuai untuk kita betul2 bersedia sebelum kembali mencari pengganti. Take your time. Lakukan ape yang kita mampu lakukan untuk rawat hati kita tu dulu, dan jangan terlampau taksub nak cari pengganti sebelum diri kita betul2 bersedia. :p

3. Ade sesetengah orang yang memang diberikan kelebihan dengan cepat je wake up lepas da down. Dan ade jugak orang yang tak mempunyai kelebihan macam tu. Betul tak? Tapi dengan sikit kekuatan, kita sebenarnye mampu ajar diri kita untuk melihat hikmah disebalik ujian. For me, start a new hobby, take a class, work on ways on improving your living and studying situation. atau pape lah yang boleh buatkan saya fikir tentang perkara lain selain dari old love tu. :)

4. Ok, disebabkan saya seorang blogger, saya lebih suka untuk kurangkan tahap tension dalam diri saya ni dengan menulis. Tak kira lah sama ada kat blog, fb atau pun diari. Be professional ok. Pape pun, menulis adalah salah satu terapi yang baik untuk orang2 yang ade masalah especially yang baru lepas clash. As a bonus, semakin kita banyak menulis sebenarnye secara tak langsung dapat meningkatkan tahap penulisan kita. Kita akan perasan yang penulisan kita akan lebih tersusun jalan ceritanye, dalam masa seminggu. {p/s: tu pun hanya akan berlaku kalau kita menulis setiap hari dari hati kita. } 

5. Jaga diri kita. Tu pun salah satu cara yang terbaik untuk kembali wake up. Memang lepas clash kita selalunya akan minum banyak, makan makanan yang tak sihat, atau tak makan langsung. Alasan dia sebab tak de selera. huh! Come on lah. Apa kata, dari kita wat sume tu, cuba cara saya. Berurut. yupp, berurut. Tu yang saya buat lepas clash. memang dapat release stress lahh awak. Kalau yang mampu tu, pergilah mana2 spa yang awak suke. Dan bagi yang tak berkemampuan pulak, macam saya, suruhlah family, especially mak tolong urutkan. Tak pun, bole je suruh kawan yang pandai mengurut. hehehe

6. Bercakap pasal mengurut ni, sebenanye ade satu lagi cara untuk wake up back. Sebenarnye yang ni bergantung pada budget jugak lah. Pergi holiday. Tak pun pergi shopping. Buat hair treatment ke. Buat make over pun ok jugak. Tapi yang paling saya suka buat berendam dalam air. Best sangat. Whatever it is you like doing, buat je time ni. 

7. Dengar lagu2 sedih ni kadang2 baik and maybe jugak tak baik untuk kita yang tengah nak wake up ni. Lagu2 macam ni boleh buat kita teringat balik ape yang sepatutnya kita lupakan. Kita bole layan perasaan dengan marah2 dalam diari, menangis atau ape saje, tapi bukan dengan cara ingat balik ape yang patutnye kita lupakan. Saya lebih suka tengok komedi movie time2 nak wake up balik ni. At least bole wat saya happy. Jangan frust2 da. 

8. Kalau keadaan awak tak bertambah baik lepas da cuba sume tips2 kat ats tu, apa kata awak terus je berhubung n share problem awak nan orang yang lebih pakar. Sekarang kan da moden, macam2 cara bole guna, kalau rase berani n ade mase better face to face je nan kaunselor terus. Bagi yang tak berani tu, ade bnyak lagi cara lain nak berkomunikasi nan kaunselor ni, sama ada email ke, call ke atau ape je. Asalkan memang kaunselor yang bertauliah lah. Kaunselor ni mungkin dapat bantu awak. Tu lagi baik sebenarnye. chill.

9. Selain dari list kat atas tu, saya suka jugak cari kelebihan yang ade pada diri saya. Bila buat macam tu, it makes me feel good you know? Bila kita da tau segala kelebihan dalam diri kita, baru kita akan sedar yang kita sepatutnya dapat someone yang lagi better dari dia. i always support you!


Berterima kasih lah pada si dia yang meninggalkan awak tu.
Tu da menunjukkan yang dia bukanlah yang terbaik untuk kita.
Mungkin kita layak untuk dapat seseorang yang lagi baik dari dia.
Dan mungkin jugak dia sebenarnya tak layak untuk kita. 


*love*: close together or far apart, you still in my heart. Terima kasih.

Tuesday, October 18, 2011

Friendship..

Posted by Nur Athirah.. :) at 1:02 PM 1 comments
Assalamualaikum..

ok.. tajuk yang saya pilih hari ini ialahhh...
"FRIENDSHIP"

haa.. ape yang kawan2 semua tau pasal persahabatan?
sahabat tu adalah orang yang ada disamping kita time susah n senang.. lagi??

haa.. tak banyak kan yang kita tau pasal sahabat..
yang kita tau, 'dye lahh sahabat saya' tu pun lepas dia wat something yang bagi kita sangat valuable..
ade jugak yang cakap sahabat tu tak penting..
adoiii..

ape yang penting dalam setiap persahabatan tu, nilai dia..
haa.. ape nilai persahabatan yang kawan2 tau?


sahabat tu dia mampu buat ape sahaje asalkan dia tau tu adalah yang terbaik untuk kita..

sahabat jugak mampu untuk bersikap jujur dengan kita..
dia tak pernah nak buruk2 kan kita kat belakang..
dia lagi suka face to face.. 
supaya segala mesej yang cuba dia sampaikan tu mampu untuk kita faham..


bila kita susah.. sahabat jugak orang yang ade kat sebelah kita..
n tak mustahil jugak tengah2 kita ketawa, 
*konon nak sembunyikan perasaan kita, buat macam orang tak tau*
sahabat kita tau yang kita ada masalah sebenarnya.. 
haa.. hebat tak sahabat tu?

bila kita senang, kita akan dapat tengok sendiri yang sahabat kita tu pun tumpang gembira dengan kegembiraan kita.. 
n bukannye dipakse2..

give and take..
tu pn penting jugak..
dalam persahabatan.. nilai ni amat penting
kadang2 kita perlu memberi n bukannya asyik menerima je..
tak bagus tu..
*awak ade ke sahabat macam tu? kalau ade, tampo je.. hehe*

ok.. tu je yang saya nak share..
bukan ape, banyak sangat kawan2 kat fb tu yang kecoh2 gado nan kawan2 dowg..
haissshhh, ape nak jadi mehh?



*love*:saya tau saya tak sesempurna dia.. terima kasih sedarkan saya. ;)

Sunday, October 16, 2011

Me and you...

Posted by Nur Athirah.. :) at 9:59 PM 0 comments
Assalamualaikum.. :)

Salam ceria semua! yeahh.. walaupun mood saya tak berapa nak ceria..

ouhh,, nooooo!!!
dont' be!!!!!
=.=

Me and you is friend..
only friend..
yelahhh.. even we used to have a feeling towards each other.. :)

tak semestinye kalau bercinta tu mesti sampai the end kan??
*walaupun tu yang saya nak sebenarnya*

smile ok kawan2..




*love*: saya harap awak gembira nan keputusan awak.. :)

Saturday, October 15, 2011

sorry?

Posted by Nur Athirah.. :) at 10:14 PM 2 comments
Assalamualaikum..


Haa.. senang kan.. 
bila wat salah je, mintak maaf. asal wat salah je mintak maaf.
tapi, kita tak sedar, bukan sesenang tu orang nak maafkan kita,
yeahh, mungkin die cakap dia maafkan, tapi luka kat hati dia kita tau tak?

memang betul, better mintak maaf dari tak mintak kan,
it's true. i never deny it ok?
but, lagi baik klau kita cuba sedaya upaya kita untuk tak menyakitkan hati orang tersebut..
betul tak?

ade jugak certain people yang tak ske mintak maaf.. 

dan ade jugak yang kembali menyalahkan orang yang dia wat salah tu..
macam2 kan orang ni..
tapi kita kena selalu ingat.. 
ape pun yang jadi, take a responsibilities.
kalau kita salah, better admit it and ask for forgive.

boleh tak?
saya seru diri saya and kawan2 jugak untuk sama2 berubah ok..
kita cuba..
lets??

setuju tak?









*love*: saya maafkan awak.. :)

Smile…

Posted by Nur Athirah.. :) at 9:58 AM 0 comments
Assalamualaikum…

The very best make up to all..
J
Simple kan? Senyum je..
Senyum bole selesaikan masalah…

Yeahh.. sy tau bukan senang nak senyum.. especially when we have a problem kan??
Tapi, tanpa kita sedar, sebenarnye bile je kita senyum time2 ade problem tu kan,
Insyaallahh..
Segala cas2 positif kat sekeliling kita mampu untuk kita serap.

Tak caye ke? Cer try wat tengokk…
Betull… saya tak tipu..
Sebelum saya post entri ni, saya da try dulu..


Sebenarnye, ape pun mood kita harini, kita yang tentukan sendiri..
And yang payahnye,
Bile kita awal2 lagi da pilih untuk moody je..
 Ape? Tak betul?
Betull.. kalau tak betul kita tak post laahh..
Bukti?
Cube kita fikir balik? Bile kita bangun tido pagi tadi ape yang kita fikir?
Fikir balik ape yang wat kita pagi2 lagi da moody? Esok pagi, lepas je bukak mate tu, mula2 sekali cuba besyukur nikmat yang Allah bagi..
Lepastu, terus pegi mandi..
Time gosok gigi @ cuci muka tu for sure kita akan tengok cermin kan?
Cube senyum..
Bersyukur sekali lagi pada Allah atas segala-gala kelebihan n kekurangan yang kita ada..
Insyaallah..
For the whole day we will be positive.. ;D


*LOVE*:  saya tak suruh awak jadi perfect pun...

Friday, October 14, 2011

exam seasons..

Posted by Nur Athirah.. :) at 9:13 PM 0 comments
TRUST YOURSELF… YOU KNOW MORE THAN YOU THINK YOU DO…

Hehehe… tu laahh yang aku harapkan sekarang… ari ni last claz untuk sem ni… pasni da mcok sem 2 aku kat matrik ni..
Sangat2 takutt ye kawan2…
Kat sini sume nak rushing je..
Kau dapat ke tak ke belakang punye cte.. yang penting lec tau sume abis syllabus on the time…
Perrrrgggggghhhhhhhhh!!!!!



Buku da tebal cm ni da… tapi entah sempat ke tak nak revise sume…
Skang ni aku just focus nak ciapkan sume past year question je..
Aku janji nan diri aku sendiri skang ni aku akan lebih memanfaatkan segala masa yang aku ade..



Tggl lebih kurang 2 minggu je lagi beb!!! Waaaahhhh???
Mesti korang tanye, ‘wehh, sempat ke???”
And aku nan slumber badaknye menjawab, ‘sempat weehhh…”
Nan muke blgaknye… hahahaaha



Hahahaa… aku pn tak tau laahhh cmne aku nak menghadapi sume ni…
Andailah kan korang ade peluang, jadikan matrik ni pilihan terakhir ye…
Penat weehhhh…

*LOVE* :Saya tetap sayang awak walau ape pun jadi keyhh??


Take my heart..

Posted by Nur Athirah.. :) at 8:52 PM 0 comments
Assalamualaikum semua.. sihat ke?  Waaahhh.. tajuk entri ni cm something je kan,,, hehe.. no laaaahhh… it’s maybe not relate wit u guys but it relate with me….

Im not sure about his exact feeling to me… =.=
Who I am to you my dear? Why you behave like this? Is that you already meet someone else who is better than me?

Hmmm, pape pn saya harap awak terus enjoy nan life awak ye sayang..
Yeaahhh, tauuu… bukan senang kan nak buang perasaan kat someone yang kita tetibe je sayang…
Help me!!!
Saya taknak awak confused.. just confess je nan saya kalau betul awak ade orang lain…
Saya tau awak da mula bosan nan saya kan???


Saya taknak awak terpakse nan saya… saya da rase yang kita makin jauh kan sekarang..??
Awak tak rasa ke ape yang saya rase tu??
Time-time cmni lah bnyak betul dugaan dating kat saya awak.. semalam lost my lovely grandma…. And nowwww, maybe youuuu!!!

No!!!!! im not prepared yettt… what should I do???

*note*: only you in my heart walaupun ade yang try nak ubah sume tu
*sorry tak bagitau awak*














 

apple_pie Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea