Friday, May 3, 2013

PWTC 2013 :)

Posted by Nur Athirah.. :) at 11:42 PM 0 comments
Assalamualaikum! 

Alhamdulillah.. Setelah sekian lama meninggalkan alam blogger, now i'm back! Yeay! 
haa.. I got the spirit to keep writing my stories back as i just completed my matriculation level.
Alhamdulillah. :)

Bila holiday mood dah turning on, semua orang tak terkecuali saya, mula mencari-cari aktiviti apa yang akan dilakukan sepanjang cuti ni. Plan itu plan ini.. 

Okay, sekarang saya akan ceritakan aktiviti pertama yang saya lakukan. Setakat 3 hari pertama menganggur ni, ini lah aktiviti pertama yang saya rasa berfaedah yang saya buat. 
Maafkanlah ye, terlampau excited nak berkongsi cerita, balik-balik je terus update. Cuma tak publish je.
Takut terlupa. :)

*now playing: Maher Zain "In Sha Allah"

Alhamdulillah, hari Khamis, bersamaan 2 May 2013, saya dan beberapa lagi orang sahabat kolej telah plan nak meet up kat PWTC beserta misi untuk menghabiskan baucer buku. Hehe. That is such a lovely moment actually. Setelah 2 tahun bersama, ni first time kami akan berjauhan secara kekal. Mood still tak boleh nak adapt dengan semua ni sebenarnya. Dah biasa asal makan je mesti sekali, pagi2 tunggu nak pergi kelas sama-sama, usik mengusik each other. Tu dah jadi asam garam kami sepanjang dekat matrik. Sekarang, bila dah mula cuti, masing-masing jadi awkward nak buat apa2 tanpa each other lagi. Huhuhuhu :'( Sebab tu kami plan nak jumpa. Walaupun baru je berapa hari start cuti!

Allahuakbar! 
Bila dah nampak muka Syaza dengan Amalina pagi tu kat KL Sentral, rasa rindu kat dorang terlerai. Still rasa macam kat matrik lagi. Agak-agak ada lagi tak peluang nak jumpa dorang lagi ye? Kami plan nak jumpa kat KL Sentral sebab nak gerak ke PWTC tu sekali. Senang. 

Dari kiri: Saya, Amalina n adik Amalina, Alia :)




Ni pulak Syaza dengan Amalina n Alia :)

*Sengih*

After having our breakfast there, kami pun sama-sama rushing jugak dengan orang yang nak pergi office naik LRT. Hehe. Saja je sebenarnya. Perjalanan just amik masa dalam 10-15 minit je. Ke lebih ek? Entah lah tak ingat pulak. Hehe.

Tadaa! Dah sampai! 


Time awal-awal kami sampai tu tak ramai orang lagi. Cuma kawasan tu dipenuhi dengan adik-adik yang berpakaian seragam sekolah. *Teringat lawatan sekolah dulu2. hehe*

Kami pun berjalan lah mengelilingi kawasan book fair tu kan then tiba2...
 kami terjumpa dengan....



Time ni rasa speechless sangat. Superb mommy in da house! Yeay! 
Finally got to meet her with her husband and Bella! :) Alhamdulillah :)

*A long pause*

When remembered that moment, i can't stop smiling as this is very precious moment in my life. 
Meet someone who is adorable. In addition, both of them are also very friendly. Kenangan yang takkan saya lupakan In Sha Allah.. 



Antara suasana kat sana. Macam biasa, pesta buku, mesti lah banyak buku-buku kan.. 

Lepas tu solat Zohor, kami memulakan langkah untuk mencari tempat untuk lunch.
At the same time, nak jumpa lagi seorang kawan, Maisarah. 
Plan punya plan, kami pun decide nak singgah Sogo untuk makan dan meet up Mai kat sana.

Time ni muka masing-masing kegirangan sebab dah kenyang. Hehehe

Lepas makan, kami pun beransur memulakan langkah masing-masing untuk balik..


Apa-apa pun, saya tetap berharap, this is not our last meeting. Lepas ni In Sha Allah akan ada lagi pertemuan yang lain. Untuk Syaza, Ama, and Mai, thanks for this moment. Really love it! Hope we can meet again next time. Do keep in touch girls :) 
  
Till we meet again! 

Wassalam. XOXO














 

apple_pie Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea