Tuesday, October 18, 2011

Friendship..

Posted by Nur Athirah.. :) at 1:02 PM 1 comments
Assalamualaikum..

ok.. tajuk yang saya pilih hari ini ialahhh...
"FRIENDSHIP"

haa.. ape yang kawan2 semua tau pasal persahabatan?
sahabat tu adalah orang yang ada disamping kita time susah n senang.. lagi??

haa.. tak banyak kan yang kita tau pasal sahabat..
yang kita tau, 'dye lahh sahabat saya' tu pun lepas dia wat something yang bagi kita sangat valuable..
ade jugak yang cakap sahabat tu tak penting..
adoiii..

ape yang penting dalam setiap persahabatan tu, nilai dia..
haa.. ape nilai persahabatan yang kawan2 tau?


sahabat tu dia mampu buat ape sahaje asalkan dia tau tu adalah yang terbaik untuk kita..

sahabat jugak mampu untuk bersikap jujur dengan kita..
dia tak pernah nak buruk2 kan kita kat belakang..
dia lagi suka face to face.. 
supaya segala mesej yang cuba dia sampaikan tu mampu untuk kita faham..


bila kita susah.. sahabat jugak orang yang ade kat sebelah kita..
n tak mustahil jugak tengah2 kita ketawa, 
*konon nak sembunyikan perasaan kita, buat macam orang tak tau*
sahabat kita tau yang kita ada masalah sebenarnya.. 
haa.. hebat tak sahabat tu?

bila kita senang, kita akan dapat tengok sendiri yang sahabat kita tu pun tumpang gembira dengan kegembiraan kita.. 
n bukannye dipakse2..

give and take..
tu pn penting jugak..
dalam persahabatan.. nilai ni amat penting
kadang2 kita perlu memberi n bukannya asyik menerima je..
tak bagus tu..
*awak ade ke sahabat macam tu? kalau ade, tampo je.. hehe*

ok.. tu je yang saya nak share..
bukan ape, banyak sangat kawan2 kat fb tu yang kecoh2 gado nan kawan2 dowg..
haissshhh, ape nak jadi mehh?



*love*:saya tau saya tak sesempurna dia.. terima kasih sedarkan saya. ;)

Sunday, October 16, 2011

Me and you...

Posted by Nur Athirah.. :) at 9:59 PM 0 comments
Assalamualaikum.. :)

Salam ceria semua! yeahh.. walaupun mood saya tak berapa nak ceria..

ouhh,, nooooo!!!
dont' be!!!!!
=.=

Me and you is friend..
only friend..
yelahhh.. even we used to have a feeling towards each other.. :)

tak semestinye kalau bercinta tu mesti sampai the end kan??
*walaupun tu yang saya nak sebenarnya*

smile ok kawan2..




*love*: saya harap awak gembira nan keputusan awak.. :)

Saturday, October 15, 2011

sorry?

Posted by Nur Athirah.. :) at 10:14 PM 2 comments
Assalamualaikum..


Haa.. senang kan.. 
bila wat salah je, mintak maaf. asal wat salah je mintak maaf.
tapi, kita tak sedar, bukan sesenang tu orang nak maafkan kita,
yeahh, mungkin die cakap dia maafkan, tapi luka kat hati dia kita tau tak?

memang betul, better mintak maaf dari tak mintak kan,
it's true. i never deny it ok?
but, lagi baik klau kita cuba sedaya upaya kita untuk tak menyakitkan hati orang tersebut..
betul tak?

ade jugak certain people yang tak ske mintak maaf.. 

dan ade jugak yang kembali menyalahkan orang yang dia wat salah tu..
macam2 kan orang ni..
tapi kita kena selalu ingat.. 
ape pun yang jadi, take a responsibilities.
kalau kita salah, better admit it and ask for forgive.

boleh tak?
saya seru diri saya and kawan2 jugak untuk sama2 berubah ok..
kita cuba..
lets??

setuju tak?









*love*: saya maafkan awak.. :)

Smile…

Posted by Nur Athirah.. :) at 9:58 AM 0 comments
Assalamualaikum…

The very best make up to all..
J
Simple kan? Senyum je..
Senyum bole selesaikan masalah…

Yeahh.. sy tau bukan senang nak senyum.. especially when we have a problem kan??
Tapi, tanpa kita sedar, sebenarnye bile je kita senyum time2 ade problem tu kan,
Insyaallahh..
Segala cas2 positif kat sekeliling kita mampu untuk kita serap.

Tak caye ke? Cer try wat tengokk…
Betull… saya tak tipu..
Sebelum saya post entri ni, saya da try dulu..


Sebenarnye, ape pun mood kita harini, kita yang tentukan sendiri..
And yang payahnye,
Bile kita awal2 lagi da pilih untuk moody je..
 Ape? Tak betul?
Betull.. kalau tak betul kita tak post laahh..
Bukti?
Cube kita fikir balik? Bile kita bangun tido pagi tadi ape yang kita fikir?
Fikir balik ape yang wat kita pagi2 lagi da moody? Esok pagi, lepas je bukak mate tu, mula2 sekali cuba besyukur nikmat yang Allah bagi..
Lepastu, terus pegi mandi..
Time gosok gigi @ cuci muka tu for sure kita akan tengok cermin kan?
Cube senyum..
Bersyukur sekali lagi pada Allah atas segala-gala kelebihan n kekurangan yang kita ada..
Insyaallah..
For the whole day we will be positive.. ;D


*LOVE*:  saya tak suruh awak jadi perfect pun...

Friday, October 14, 2011

exam seasons..

Posted by Nur Athirah.. :) at 9:13 PM 0 comments
TRUST YOURSELF… YOU KNOW MORE THAN YOU THINK YOU DO…

Hehehe… tu laahh yang aku harapkan sekarang… ari ni last claz untuk sem ni… pasni da mcok sem 2 aku kat matrik ni..
Sangat2 takutt ye kawan2…
Kat sini sume nak rushing je..
Kau dapat ke tak ke belakang punye cte.. yang penting lec tau sume abis syllabus on the time…
Perrrrgggggghhhhhhhhh!!!!!



Buku da tebal cm ni da… tapi entah sempat ke tak nak revise sume…
Skang ni aku just focus nak ciapkan sume past year question je..
Aku janji nan diri aku sendiri skang ni aku akan lebih memanfaatkan segala masa yang aku ade..



Tggl lebih kurang 2 minggu je lagi beb!!! Waaaahhhh???
Mesti korang tanye, ‘wehh, sempat ke???”
And aku nan slumber badaknye menjawab, ‘sempat weehhh…”
Nan muke blgaknye… hahahaaha



Hahahaa… aku pn tak tau laahhh cmne aku nak menghadapi sume ni…
Andailah kan korang ade peluang, jadikan matrik ni pilihan terakhir ye…
Penat weehhhh…

*LOVE* :Saya tetap sayang awak walau ape pun jadi keyhh??


Take my heart..

Posted by Nur Athirah.. :) at 8:52 PM 0 comments
Assalamualaikum semua.. sihat ke?  Waaahhh.. tajuk entri ni cm something je kan,,, hehe.. no laaaahhh… it’s maybe not relate wit u guys but it relate with me….

Im not sure about his exact feeling to me… =.=
Who I am to you my dear? Why you behave like this? Is that you already meet someone else who is better than me?

Hmmm, pape pn saya harap awak terus enjoy nan life awak ye sayang..
Yeaahhh, tauuu… bukan senang kan nak buang perasaan kat someone yang kita tetibe je sayang…
Help me!!!
Saya taknak awak confused.. just confess je nan saya kalau betul awak ade orang lain…
Saya tau awak da mula bosan nan saya kan???


Saya taknak awak terpakse nan saya… saya da rase yang kita makin jauh kan sekarang..??
Awak tak rasa ke ape yang saya rase tu??
Time-time cmni lah bnyak betul dugaan dating kat saya awak.. semalam lost my lovely grandma…. And nowwww, maybe youuuu!!!

No!!!!! im not prepared yettt… what should I do???

*note*: only you in my heart walaupun ade yang try nak ubah sume tu
*sorry tak bagitau awak*














 

apple_pie Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea